Bezoeken

Op 12 november maakten ruim 500 studenten en young professionals kennis met de infrasector door gesprekken met diverse organisaties en het uitgebreide digitale kennisprogramma op het InfraExperience Online Platform. Er werden bijna 350 matches gemaakt.

Het platform blijft nog een week open voor geregistreerde bezoekers: 

Ga naar InfraExperience Online Platform

 

Ben je een student en wil je meer ontdekken over wat InfraExperience voor jou in petto heeft? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn, Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven.

Infra is tegenwoordig niet meer dat traditionele vak dat je misschien van oudsher kent. Het is gaaf werk waarmee jij jouw steentje bijdraagt aan de manier waarop mensen in de toekomst met elkaar in contact komen. Zowel fysiek als digitaal. Het gaat over mogelijkheden. Over de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Ontwikkeling duurzame windmolenparken
 • Engineering veilige infrastructuur zelfrijdend vervoer
 • Programmering robots t.b.v. prefab-producties
 • Digitale infra 5G oplossingen

 

De infrasector evolueert en voor deze evolutie, deze revolutie, hebben we nieuwe vaardigheden nodig. Nieuwe technieken en talenten. Talenten zoals jij! Want samen met jou creëren we niet alleen de toekomst, we zíjn die toekomst!

Welke toevoegde waarde kun jij leveren? Aan welke nieuwe skills is er behoefte? Welke aansprekende projecten komen er in de toekomst? Welke opgaven staat de sector te wachten? Wat kan ik vanuit mijn opleiding betekenen in de infra? Tijdens InfraExperience kom je hierachter middels de Rijkswaterstaat Escape Game, speeddaten met werknemers, masterclasses, keynotes en meer!

Dus, ben jij die young professional (HBO- / WO-student of starter) en wil jij onderdeel zijn van deze dynamische community met een even creatieve als innovatieve cultuur die continu in beweging is? Dan is het InfraExperience online event echt wat voor jou! Het InfraExperience online platform bied je de mogelijkheid om in contact te komen met allerlei verschillende bedrijven vanuit de gehele infrasector. Zo kan jij op 12 november een kennissessie bezoeken of chatten en een 1-op-1 afspraak met de bedrijven maken om misschien wel jouw ideale stageplek of baan te vinden.

Lees meer over de organisaties die deelnemen aan InfraExperience Online!

 • ProRail
 • InfraNea
 • Flux Partners
 • Engie
 • RWS
 • BAM Infra
 • Volkerwessels
 • Mourik
 • Tensar
 • RET
 • Movares
 • Infra
 • Soltegro
 • Ballast Nedam
 • Provincie Zuid-Holland
 • Van den Herik
 • GBM Civiel
 • Strukton
 • Jelmer
 • Besix
 • Dura Vermeer

Partners over de infrasector & InfraExperience

"Om Nederland bereikbaar te houden heeft de infrasector een kennis- en technologie-impuls nodig. We hebben afgestudeerden en startende young professionals hard nodig!"

Maxime Verhagen
Voorzitter Bouwend Nederland

"Hoe de hele GWW-sector duurzamer én innovatiever moet werken wordt bepaald door de jongste generatie bouwers. Daar is InfraExperience het ontmoetingsplatform voor."

Andrea Vollebregt
Directeur Nederlandse Vereniging van Waterbouwers

"Wij zijn ontzettend blij met het initiatief InfraExperience, omdat wij zo de kans krijgen de toekomstige generatie de branche te laten ontdekken."

Philip van Nieuwenhuizen
Voorzitter MKB Infra

"InfraExperience biedt deze talenten de kans om op een interactieve manier kennis te maken met de praktijk en te ervaren waarom het belangrijk is om via opleidingen kennis hierover op te doen. "

Leentje Volker
Hoogleraar Universiteit Twente

"De Hogeschool Rotterdam is Talent Partner van InfraExperience omdat wij het belangrijk vinden dat onze studenten de diversiteit aan infra bedrijven ontdekken en zelf zien hoe innovatief de sector is."

Aart Westerduin
Opleidingsmanager Civiele Techniek Hogeschool Rotterdam

"De infrawereld verandert en de nieuwe generatie kan veel voor de wereld van morgen betekenen!"

Jonathan Conep
Manager Technificent

"Wij zijn altijd op zoek naar een zo divers mogelijke mix aan talenten en karakters die in een creatief spanningsveld tot duurzame resultaten komen. InfraExperience biedt de uitgelezen mogelijkheid om met studenten in gesprek te komen."

Michelle Hartman
Corporate Recruiter ENGIE

"De infrasector is voor mij: een vliegende start waar jij altijd op kunt bouwen, bouwen aan jouw toekomst!"

Eurvel Winters
Adviseur Aanbesteden Contracteren Van der Bouw

"Binnen de infrasector kan je direct invloed hebben om de klimaatdoelen te halen!"

Rick Markestein
Design Engineer Tetrahedron

"De komende decennia staan we voor een aantal grote uitdagingen. Als jonge ingenieurs ontwerpen we de toekomst en we maken deze mogelijk!"

Erik Winde
Adviseur Waterbouw bij Sweco

"Samen met overheden, ingenieursbureaus, aannemers en leveranciers creatieve en duurzame oplossingen bedenken voor complexe vraagstukken in de bebouwde omgeving. Dat is wat ik tof vind aan de sector."

Jesse van der Mieden
Adviseur bij Flux Partners

"Wij leven in een wereld waar alles en iedereen afhankelijk is van infrastructuur."

Stefan Kornaat
Extern-coördinator bij S.V. Construct

"Ik kan echt een verschil maken door het oude denken en de schat aan kennis en ervaring te verbinden met enthousiasme, nieuwe ideeën en nieuw elan. "

Zoscha Droog
Trainee Asset Management bij Havenbedrijf Rotterdam

"Jij kunt meehelpen om Nederland veilig, bereikbaar en leefbaar te houden!"

Stefan Jammers
Technisch adviseur bij Rijkswaterstaat

"Tijdens InfraExperience gaan we jongeren overtuigen dat de infrasector een interessante en uitdagende sector is om in te werken!"

Esther Berends
Financial trainee bij Havenbedrijf Rotterdam

"Door digitalisering, innovatie en de aandacht voor duurzaamheid is de Infrasector voortdurend in beweging."

Marjolein van Houdt
Coördinator Stagebureau & Campus Events bij BAM Infra Nederland bv

"Europa gaat het eerste klimaatneutrale continent worden. De transitie en beweging in de Infra-sector is daarbij van groot belang."

Jip Colenbrander
Adviseur Duurzaam Ingenieursbureau Gemeente Rotterdam / Young Professional bij Jelmer

Bouwen aan Nederland vraagt nieuwe inzichten, nieuwe oplossingen en nieuw talent. Daarom investeren we graag in jouw talent! 

Michèle Blom
Directeur-generaal Rijkswaterstaat

"De temperatuur stijgt, het ijs smelt, de zeespiegel stijgt en de piekafvoeren van rivieren nemen toe. Het wordt dus een hele opgave om Nederland hier tegen te beschermen."

Leo van Gelder
Associate professor Rotterdam University of Applied Science