Vervoer

Openbaar vervoer

RDM Rotterdam is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf bus/metrostation Zuidplein rijdt RET-buslijn 68 naar Heijplaat / RDM. Deze stopt voor Heijplaatstraat 23, ingang Academie van Bouwkunst. Daar loop je door de blauwe poort (in het Oude Hoofdkantoor). Je staat nu aan de Dokhaven, met daaraan de gebouwen van RDM Rotterdam.

 

RDM Rotterdam is goed te bereiken over water met de Waterbus en de Watertaxi.

 

Waterbus

Lijn 18 van de Waterbus vaart vanaf haltes Erasmusbrug, St. Jobshaven en Katendrecht naar RDM/ Heijplaat. Deze snelle catamaran brengt je binnen 15 minuten naar de overkant en vaart twee keer per uur. Kijk voor de dienstregeling op de website van de Waterbus. Je fiets mag ook mee aan boord.

 

 

Auto

Je kunt ook met de auto komen. Parkeren is overal gratis.

RDM Rotterdam heeft drie parkeerterreinen; parkeerterrein A is gelegen aan de Heijplaatstraat en is bestemd voor het Congrescentrum, parkeerterrein B ligt naast het Centraal Magazijn en parkeerterrein C ligt achter Innovation Dock/naast de Scheepsbouwloods. Daarnaast is er beperkte parkeergelegenheid aan de Heijplaatstraat, Heijplaatweg, Directiekade en Klinknagelstraat.

 

Routebeschrijving

Neem op de A15 (Ring Rotterdam Zuid) afslag 18: Heijplaat.
Volg bovenaan de afrit de borden Heijplaat / Havens 2250-2750.
Volg de borden Heijplaat, alsmaar rechtdoor op Reeweg en Waalhavenweg.
Sla niet linksaf bij het bord Heijplaat; dit is de afslag voor het dorp. Rijd rechtdoor op de Droogdokweg (met de bocht mee naar rechts) richting Havens 2547-2619.
Na de volgende scherpe bocht naar rechts (Heijplaatweg) bevindt zich links parkeerterrein A (ingang Congrescentrum 100 meter lopen).
100 meter verder bevindt zich aan de linkerkant (bij het oranje kunstwerk de RDM’er) de toegang tot het RDM-terrein (Haven 2600), tussen twee gebouwen door.
Ga direct hierna linksaf en rijdt langs het water (Directiekade).
Het eerste gebouw aan je linkerhand is het Centraal Magazijn.
Het eerste gebouw aan je rechterhand is het Dokkantoor.
Daarna bevinden zich aan je linkerhand achtereenvolgens de Dokloodsen, de Centrale Kantine, Sociale Zaken, het Congrescentrum en de Academie van Bouwkunst.
Innovation Dock is het grote gebouw (met rode deuren/kozijnen) aan de rechterkant, op de hoek van de haven, aan de RDM-kade.
Achter Innovation Dock bevindt zich parkeerterrein C. Hier kan je ook parkeren voor de Onderzeebootloods.