Partners

Wij zijn ontzettend blij met de support van onze partners. Ook waarderen wij alle inzet en het enthousiasme van onze Raad van Advies.

Maak hier kennis met onze partners.

Founding partners Talent partners Experience partners Raad van Advies

 

Founding partners

Michèle Blom

Michèle Blom

Directeur-generaal Rijkswaterstaat

"De Nederlandse infrastructuur is de komende decennia dringend aan een facelift toe. Door de klimaatverandering moeten dijken, sluizen en stuwen massaal worden versterkt. Honderden bruggen, viaducten en tunnels hebben een opknapbeurt nodig. En om Nederland in beweging te houden is tot 2032 nog minstens 1.000 kilometer aan extra rijstroken nodig. Maar hoe gaan we om met hinder, storingen en gevaarlijke situaties? Hoe maken we onze infrastructuur klimaatneutraal? En hoe maken we onze wegen nu al geschikt voor zelfrijdende auto’s en slimme mobiliteit? Bouwen aan Nederland vraagt nieuwe inzichten, nieuwe oplossingen en nieuw talent. Daarom investeren we graag in jouw talent. Met deze InfraExperience hopen we je te inspireren voor een uitdagende carrière in de infrasector. Ga de uitdaging aan: Nederland wacht op je!"

Maxime Verhagen

Maxime Verhagen

Voorzitter Bouwend Nederland

"Ga jij aan de slag met smart mobility? Bedenk jij de oplossing voor de files van morgen? En hoe bouwen, onderhouden, renoveren en verduurzamen we onze infrastructuur in de toekomst? Denk hierbij niet alleen aan wegen, bruggen en sluizen, maar ook kabels, leidingen en IT-infrastructuur. Om Nederland bereikbaar te houden heeft de sector een kennis- en technologie-impuls nodig. We willen slimme oplossingen, een efficiënte aanpak en de innovatiekracht verder aanwakkeren. Zo worden bruggen al in 3D geprint en worden wegen gemaakt van gerecycled kunststof. We vinden het belangrijk dat we gebruik maken van nieuwe technologieën en hergebruik van materialen. Hier hebben we afgestudeerden en startende young professionals hard bij nodig. En daarom is Bouwend Nederland als founding partner betrokken bij InfraExperience. Ga jij het maken in de bouw en infra?"

Andrea Vollebregt

Andrea Vollebregt

Directeur Nederlandse Vereniging van Waterbouwers

"Infra werken zijn gericht op de toekomst van Nederland! Hoe de hele GWW-sector duurzamer én innovatiever moet werken wordt bepaald door de jongste generatie bouwers. Die moeten aan het roer staan! Daar is InfraExperience het ontmoetingsplatform voor.”

Philip van Nieuwenhuizen

Philip van Nieuwenhuizen

Voorzitter MKB Infra

"De infrasector ontwikkelt zich razendsnel en stelt hoge eisen aan de talenten die we zoeken, bijvoorbeeld op het gebied van creativiteit, toekomstgericht denken, planning en ruimtelijk inzicht. De ontwerp-, planning- en aanlegfase is veel meer hightech dan vaak wordt gedacht en de transitie naar smart mobility maakt het nog uitdagender. Er moet namelijk met veel meer factoren rekening gehouden worden. Bij het bouwen van een OV- en/of fietsweg moet je ook denken aan een trein - of autotransferium. Kortom: het is niet meer alleen een vraag naar meer asfalt of rails, maar een puzzel waar ook demografische en ruimtelijke factoren in mee moeten worden genomen. Het wordt een groot computerspel en de taak voor jonge talenten is die zo te modelleren dat iedereen het kan spelen! Wij zijn ontzettend blij met het initiatief InfraExperience, omdat wij zo de kans krijgen de toekomstige generatie de branche te laten ontdekken. We roepen het MKB dan ook op om aanwezig te zijn op InfraExperience!”

Talent partners

Huigert de Hoop

Huigert de Hoop

Windesheim | Manager afdeling Bouw & Infra

"Het werkt voor studenten enorm motiverend om gedurende hun studie veelvuldig in contact te komen met toonaangevende bedrijven en vooruitstrevende projecten en daar sluit de InfraExperience op aan." 

Leentje Volker

Leentje Volker

Hoogleraar Universiteit Twente

"De infrasector heeft talent nodig om de toekomst van de infrastructuur vorm te geven. InfraExperience biedt deze talenten de kans om op een interactieve manier kennis te maken met de praktijk en te ervaren waarom het belangrijk is om via opleidingen kennis hierover op te doen. De Universiteit Twente draagt als Talent Partner van InfraExperience graag bij aan dit initiatief. We zijn tenslotte samen verantwoordelijk voor de toekomst van de sector!”

Aart Westerduin

Aart Westerduin

Opleidingsmanager Civiele Techniek Hogeschool Rotterdam

"De infrasector heeft nieuwe talenten hard nodig. Onze studenten komen tijdens InfraExperience in contact met verschillende werkgevers en zien de nieuwste ontwikkelingen "live”. Maar bovenal horen ze de ervaringen van young professionals en kunnen ze hen vragen stellen. Daardoor krijgen ze een beter zicht op hun mogelijke toekomstige baan. De Hogeschool Rotterdam is Talent Partner van InfraExperience omdat wij het belangrijk vinden dat onze studenten de diversiteit aan infra bedrijven ontdekken, zelf zien hoe innovatief de sector is en te weten komen waar zij zich op hun plek voelen in de infra wereld.”

Jonathan Conep

Jonathan Conep

Manager Technificent

Technificent is een dochteronderneming van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en is gevestigd in het hart van de campus. Technificent is opgericht met als doel studenten en bedrijven te verbinden.
"Het doel van Technificent is studenten en bedrijven verbinden. Op InfraExperience wordt die verbinding gelegd. Studenten kunnen in een inspirerende omgeving in contact komen met bedrijven uit de infrasector en innovaties van bedrijven beleven. Wij zijn Talentpartner van InfraExperience zodat we onze krachten kunnen bundelen. De infrawereld verandert en de nieuwe generatie kan veel voor de wereld van morgen betekenen!”

Leo van Gelder

Leo van Gelder

Associate professor Rotterdam University of Applied Science

"De temperatuur stijgt, het ijs smelt, de zeespiegel stijgt en de piekafvoeren van rivieren nemen toe. Het wordt dus een hele opgave om Nederland hier tegen te beschermen. Het Centrum voor Hoogwaterveiligheid, onderdeel van de Hogeschool Rotterdam, wilt daarom met studenten een bijdrage leveren aan het meedenken aan en het uitwerken van creatieve ideeën. De Infra experience is een mooi moment om hier bekendheid aan te geven."

Experience partners

Rijkwaterstaat

Rijkwaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. RWS werkt aan projecten die er echt toe doen. Kleine, grote en hele grote projecten die de veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid van Nederland verbeteren. Ze beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Door het land te beschermen tegen overstromen, zorgt Rijkswaterstaat dat iedereen droge voeten houdt. Ook zorgen ze dat er voldoende en schoon drinkwater is en dat iedereen vlot en veilig van A naar B kan, zowel op de weg als op het water. 

BAM

BAM

Koninklijke BAM Groep: de ondernemende bouwer, wereldwijd, met aandacht voor digitalisering en innovatieve en duurzame bouwoplossingen. Van tunnels en ziekenhuizen in Nederland tot havens en musea in het verre buitenland. BAM staat aan de basis van vele toonaangevende projecten. BAM is actief in de business lines Bouw en vastgoed en Infra, alsmede op het gebied van Publiekprivate samenwerking. Je komt BAM tegen in elke fase van het bouwproces: van projectontwikkeling en ontwerp tot bouw, exploitatie en onderhoud.
BAM is een van de grootste bouwondernemingen van Europa. 

ProRail

ProRail

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. Samen met vervoerders zetten zij zich 24/7 in om reizigers en goederen veilig en op tijd op hun bestemming te laten komen. ProRail wil meer treinen laten rijden, op een veilige manier en met minder hinder, nu en in de toekomst. Dat doen ze altijd met aandacht voor onze invloed op het milieu en de samenleving.

Flux Partners

Flux Partners

Flux Partners is een pragmatisch adviesbureau dat zorgt voor impact in de samenleving. Met hun dienstverlening zijn zij jouw partner in resultaat. Door de hoogste score te halen op prijs-kwaliteitverhouding, een verbeterd projectresultaat te realiseren, de juiste contract- en aanbestedingsvorm te vinden of te zorgen voor minder faalkosten maken ze van al hun opdrachtgevers koploper in een snel veranderende markt. Het doel van Flux Partners is om van alle projecten de investering in hun inzet aantoonbaar terug te verdienen.

Iv-Infra

Iv-Infra

Iv-Infra levert integrale, op maat gemaakte en innovatieve ontwerpen en adviezen voor de aanleg en instandhouding van duurzame droge en natte infrastructuur. Door het ontwikkelen en toepassen van de nieuwste technologieën, gecombineerd met toonaangevende technische kennis van constructies, bieden ze pasklare en duurzame oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen. Ze combineren hun passie voor techniek met een scherp oog voor de belangen van stakeholders, zodat ze waar mogelijk de verwachtingen kunnen overtreffen. 

Naast ontwerp en advies voor stalen en betonnen kunstwerken, waterbouw, ruimtelijke inrichting, instandhouding en spoorwegen, leveren ze integrale diensten op het gebied van Verkeerskunde en Infra-Installaties, Ruimtelijk meten en Monitoring van constructies, RAMS en Risicomanagement, Assetmanagement, Systems Engineering, Contractmanagement, Directievoering & Toezicht. 

Soltegro

Soltegro

Soltegro is een automatiserings- én ingenieursbureau. Ze zijn specialist in het integraal en multidisciplinair ontwerpen van systemen en ontwikkelen van software. Met bedrijfsdoelstellingen van de klant als uitgangspunt leveren ze oplossingen voor de bedrijfskritische technische toepassingen. Soltegro ontwerpt systemen en ontwikkeld software. Met een innovatieve aanpak, kennis en ervaring dichten ze het gat tussen software engineering en de 'harde’ engineeringsdisciplines. De engineers leveren betrouwbare integrale oplossingen voor technische vraagstukken en ze zorgen voor een naadloze integratie van automatisering, werktuigbouw en elektrotechniek.

Movares

Movares

Movares is hét adviesbureau dat slimme adviezen en ontwerpen levert op het gebied van infrastructuur en mobiliteit. Hun 1000 medewerkers werken daarbij nauw samen met de klanten en partners. Movares zoekt met en voor de klant naar de beste oplossing. Dat doen ze met een scherp oog voor de bredere context. Van het project, denkend vanuit de belangen van een opdrachtgever, en vanuit een passie voor inhoud. Maatwerk en out-of-the box denken zijn dan essentieel om meerwaarde te realiseren. Samen gaan ze voor het beste resultaat. 

Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland houdt zich bezig met dingen die te groot zijn voor de gemeente en te klein zijn voor het Rijk. De organisatie zit tussen het Rijk en de 52 Zuid-Hollandse gemeenten in, en wordt daarom ook wel het middenbestuur genoemd. Het werkveld van de provincie is erg divers, maar de ambities in hoofdlijnen zijn: bereikbaar Zuid-Holland, schone energie voor iedereen, een concurrerend Zuid-Holland, versterken natuur Zuid-Holland, sterke steden en dorpen in Zuid-Holland en een gezond en veilig Zuid-Holland

Met trots werken ze aan maatschappelijke vraagstukken van morgen. En zien ze volop kansen in Zuid-Holland, omdat hier ontzettend veel samenkomt. 

RET

RET

De RET is het dynamische openbaarvervoersbedrijf van de stadsregio Rotterdam. Ze steken graag de handen uit de mouwen en richten zich op de toekomst. De RET verzorgt zorgeloos openbaar vervoer met bus, tram, metro én boot. Als geïntegreerd openbaarvervoerbedrijf zijn ze ook verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de voertuigen en infrastructuur. Zo hebben ze het hele vervoersproces in beheer en zijn wij veilig en betrouwbaar onderweg met RET. 

ENGIE

ENGIE

De wereld wordt duurzamer. Bedrijven en huishoudens gaan steeds bewuster om met energie. ENGIE helpt haar klanten met adviezen, technische oplossingen, digitalisering en duurzame energie. De komende jaren gaan ze daarin nog veel verder. De ambitie van de organisatie is om koploper te zijn in duurzame verandering en om de leiding te nemen hierin. Door middel van nieuwe technologieën helpt ENGIE haar klanten o.a. met energie besparen en CO2-uitstoot te verminderen. 

VolkerWessels

VolkerWessels

VolkerWessels is een toonaangevende, internationale bouwonderneming die werkt volgens het 'think global, act local’ principe. VolkerWessels is actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Duitsland en heeft in totaal meer dan 120 lokale werkmaatschappijen. VolkerWessels speelt een sleutelrol in de samenleving met projecten en diensten die duurzaam bijdragen aan de leefomgeving. Ze bouwen aan wonen, werken en mobiliteit. 

Mourik

Mourik

Mourik behoort bij de grotere zelfstandige familiebedrijven van Nederland. Een B2B-dienstverlener op het gebied van infrastructuur, industriële diensten, utiliteitsbouw en catalyst handling. De organisatie staat voor een gezond rendement, continuïteit, veilig werken en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Innovatiekracht, ondernemerszin, en hardwerkende, competente en betrokken medewerkers maken Mourik tot een toekomstgericht bedrijf. 

Jelmer

Jelmer

Jelmer is katalysator van vernieuwing in de wereld van infrastructuur, bouw, water, energie en gebiedsontwikkeling. Ze dagen jonge én ervaren professionals uit om de wereld eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Door young professionals met uiteenlopende achtergronden en vanuit verschillende disciplines samen te laten werken aan de uitdagingen van de toekomst. 

Door middel van het Jelmer Talent Lab leiden ze de managers, adviseurs en experts van de toekomst op. Dat doen ze door nieuwsgierige, pas afgestudeerde ingenieurs en adviseurs te verbinden aan organisaties met lef. In drie jaar tijd brengen young professionals hun expertise - variërend van projectmanagement of contractmanagement tot omgevingsmanagement of projectbeheersing - in bij verschillende business partners. Tegelijkertijd is er binnen het Jelmer Talent Lab volop aandacht voor natuurlijke talenten, persoonlijke groei en soft skills. Zo ontwikkelen Jelmer young professionals een groeimentaliteit. Gecombineerd met hun tomeloze ambitie en frisse, innovatieve ideeën stelt ze dat in staat om organisaties wendbaarder en flexibeler te maken - en de toekomst van de sector voorgoed te veranderen. 

 

Ballast Nedam

Ballast Nedam

Ballast Nedam werkt met grote toewijding aan een toekomstbestendige leefomgeving. Als bouw- en ontwikkelbedrijf is de drijfveer tevens hun ultieme ambitie: tevreden klanten en eindgebruikers aan zich binden. Al meer dan 140 jaar creëren ze met dit doel unieke landschapsiconen: gebouwen om prettig te wonen en werken, wegen, tunnels en bruggen voor verbeterde toegankelijkheid en ziekenhuizen, vliegvelden of havens voor de openbare infrastructuur. Het zijn kleinschalige opdrachten tot grote infrastructurele werken of hoogbouw onder extreem complexe omstandigheden. Bij ons om de hoek, midden in de stad of in het buitenland.

BESIX

BESIX

BESIX Nederland is een multidisciplinair bouwbedrijf met een 25-jarig track-record van innovatieve en toonaangevende projecten. Als ondernemende bouwpartner formeren ze slagvaardige teams met de sterkste grote én kleine spelers. Zo kunnen ze een integrale aanpak bieden voor iedere uitdaging, en inspelen op de snelgroeiende dynamiek in de markt. 

In de maritieme sector bouwt BESIX innovatieve havens, kademuren, dijken en stuwen, in de milieusector geavanceerde rioolwaterzuiveringsinstallaties. Op het gebied van civiele bouw vervaardigen ze tunnels, bruggen, parkeergarages en stations die dagelijks door miljoenen mensen worden gebruikt. In de complexe utiliteitsbouw heeft BESIX Nederland expertise ontwikkeld in het bouwen van kantoren, winkelcentra en bijzondere hoogbouw woontorens.

Infranea

Infranea

Infranea staat voor "intelligente nieuwe infrastructuur”. De organisatie wil een leidende rol spelen in de digitale transformatie van de infrasector. Met Digital Engineering-diensten bevorderen ze de samenwerking tussen alle disciplines en betrokkenen tijdens de hele levenscyclus van projecten. Infranea houdt zich bezig met het verbeteren van processen in de infrasector met als doel 3D-experten rond zich te verzamelen om met passie verschillende tools en methodes toe te passen op voorstaande infra-projecten. 

GMB

GMB

GMB is een veelzijdig bedrijf. Ze realiseren en/of renoveren onder meer dijken, haventerreinen, rioleringen, gemalen, waterzuiveringsinstallaties en slibverwerkingsinstallaties. Ze verwerken daarnaast het slib van rioolwaterzuiveringsinstallaties in eigen fabrieken. Voor de opdrachtgevers - van overheden tot ondernemingen - zijn ze een partner met wie ze graag grote en kleine uitdagingen delen. 

Tensar

Tensar

Tensar heeft meer dan 30 jaar ervaring met het produceren, ontwikkelen en ontwerpen van innovatieve en duurzame constructies als alternatief voor traditionele technieken. Door de jaren heen zijn de geogrids en geotextielen en systemen zorgvuldig maar ook uitvoerig getest door nationale overheden, vooraanstaande universiteiten en onafhankelijke laboratoria. 

Van den Herik

Van den Herik

Van den Herik zijn waterbouwers. Werken met water is hun grootste passie, het vormt inspiratie om dagelijks tot infrastructurele oplossingen te komen. Bij het werk staat samenwerking centraal. Ze werken samen met hun opdrachtgevers, leveranciers, kennisinstellingen en andere bedrijven. Oplossingsgericht werken, duurzaamheid en veiligheid vormen de drijfveren voor alles wat het bedrijf doet. 

Dura Vermeer

Dura Vermeer

Dura Vermeer is een Nederlands bouwbedrijf waar het draait om comfortabel en prettig leven en wonen. Ze hebben al 165 jaar lang ervaring waarbij continuïteit hun belangrijkste drijfveer is. De kernactiviteiten betreffen ontwikkeling en realisatie van bouw- en infrastructurele projecten, onderhoud en renovatie. 

Strukton

Strukton

Strukton zet zich al meer dan 95 jaar in voor een comfortabele, veilige en bereikbare wereld. Ze richten zich in eerste instantie op onderhoud en beheer, en passen daarvoor hoogwaardige technologie, domeinkennis en vakmanschap toe. Daarnaast richten ze zich op projecten met een sterke technologiecomponent en op projecten waarvoor hun specialismen het verschil maken. Strukton opereert zich in verschillende markten, namelijk: railsystemen, techniek en gebouwen, civiele infrastructuur en integrale projecten. 

Kevin Vernooij

Kevin Vernooij

Werkvoorbereider Mourik Infra B.V.

"De infrasector biedt voor ons als jonge ingenieurs veel uitdagingen als het gaat om de alledaagse problemen. Innovatie is daarbij zeer belangrijk om op de lange termijn tot de beste, veiligste en milieuvriendelijkste oplossingen te komen. Elke dag kunnen en willen leren maakt het werken in de infrasector uitdagend. Ik ben trots om namens Mourik Infra elke dag een essentiële bijdrage te mogen leveren aan de toekomst van Nederland."

Michelle Hartman

Michelle Hartman

Corporate Recruiter ENGIE

"Samen werken aan een duurzaam bereikbaar Nederland. Het is de ambitie die ons iedere dag uitdaagt om tot innovatieve oplossingen te komen. Van slim onderhoud aan tunnels tot innovatieve laadoplossingen en van duurzame energienetten tot integrale gebiedsontwikkeling. Veelzijdige uitdagingen die vragen om medewerkers met een frisse blik en creatieve ideeën. Wij zijn altijd op zoek naar een zo divers mogelijke mix aan talenten en karakters die in een creatief spanningsveld tot duurzame resultaten komen. Daarbij vormen innovatie en vakmanschap de kurk waar een technisch dienstverlener en energiebedrijf als ENGIE op drijft. InfraExperience biedt de uitgelezen mogelijkheid om met studenten hierover in gesprek te komen.”  

Raad van Advies

Eurvel Winters

Eurvel Winters

Adviseur Aanbesteden Contracteren Van der Bouw

"De infrasector is voor mij: een vliegende start waar jij altijd op kunt bouwen, bouwen aan jouw toekomst, de toekomst die dag in dag uit in beweging is, de beweging waardoor jij niet merkt dat je werkt, maar waardoor jij deze veelzijdige infrawereld leeft en beleeft.”

Rick Markestein

Rick Markestein

Design Engineer Tetrahedron

"De infrasector speelt een enorme rol in de energietransitie die ons te wachten staat. Hoe vet is het dan, dat je als jongere binnen diezelfde infrasector direct invloed kan hebben om de klimaatdoelen te halen!”

Tomas te Velde

Tomas te Velde

Oprichter Suit-case
Céline van Hooff

Céline van Hooff

MSc. Transport, Infrastructure and Logistics, Delft University of Technology
Erik Winde

Erik Winde

Adviseur Waterbouw bij Sweco

"Bij alles wat we doen maken we gebruik van infra: van reizen en werken tot simpele activiteiten als koffiezetten of een telefoon opladen. De komende decennia staan we voor een aantal grote uitdagingen. Veranderingen in mobiliteit en de energietransitie, maar ook het in stand houden en renoveren van de infrastructuur die we nu gewend zijn te gebruiken. Dit vraagt om nieuwe ideeën. Als jonge ingenieurs ontwerpen we de toekomst en we maken deze mogelijk!”

Jesse van der Mieden

Jesse van der Mieden

Adviseur bij Flux Partners

"Samen met overheden, ingenieursbureaus, aannemers en leveranciers creatieve en duurzame oplossingen bedenken voor complexe vraagstukken in de bebouwde omgeving. Dat is wat ik tof vind aan de sector."

Stefan Kornaat

Stefan Kornaat

Extern-coördinator bij S.V. Construct

"Wij leven in een wereld waar alles en iedereen afhankelijk is van infrastructuur. Als je na denkt over de schaal en invloed van deze sector dan is het lastig om niet onder de indruk te zijn. Ik deel mijn enthousiasme graag en wil dit met iedereen delen."

Zoscha Droog

Zoscha Droog

Trainee Asset Management bij Havenbedrijf Rotterdam

"Ik vind deze omgeving fantastisch, het werk is uitdagend en divers en ik kan echt een verschil maken door het oude denken en de schat aan kennis en ervaring te verbinden met enthousiasme, nieuwe ideeën en nieuw elan. We staan de komende decennia voor een paar hele grote uitdagingen, waarbij al deze elementen nodig zijn. Daar kunnen wìj dus echt een verschil maken!”

Stefan Jammers

Stefan Jammers

Technisch adviseur bij Rijkswaterstaat

"De Nederlandse infrastructuur up-to-date houden, is de grootste opgave die we in de 21ste eeuw gaan meemaken. Jij kunt meehelpen om Nederland veilig, bereikbaar en leefbaar te houden!”

Esther Berends

Esther Berends

Financial trainee bij Havenbedrijf Rotterdam

"Ik draag graag mijn steentje bij aan de oplossing die InfraExperience biedt voor een duurzame toestroom van arbeidskrachten, om jongeren ervan te kunnen overtuigen dat dit een interessante en uitdagende sector is om in te werken."

Marjolein van Houdt

Marjolein van Houdt

Coördinator Stagebureau & Campus Events bij BAM Infra Nederland bv

"Door digitalisering, innovatie en de aandacht voor duurzaamheid is de Infrasector voortdurend in beweging. Maak onderdeel uit van deze sector en raak nooit uitgeleerd."

Jip Colenbrander

Jip Colenbrander

Adviseur Duurzaam Ingenieursbureau Gemeente Rotterdam / Young Professional bij Jelmer

"Europa gaat het eerste klimaatneutrale continent worden. De transitie en beweging in de Infra-sector is daarbij van groot belang en daar draag ik heel graag mijn steentje aan bij!"